VU Boekhandel

Beste leden,

Wij willen jullie er graag op attenderen dat de VU Boekhandel het mogelijk maakt 2dehands boeken te kopen en verkopen.

Het kopen van 2dehands boeken kan via de volgende link:
http://www.boekenstudie.nl/salus

Het verkopen van je boeken gaat via de volgende link:
http://www.vuboekhandel.nl/app/wtagbcre.p?session=gcbblyHJONlNiJkWimunSdxiVgdJlnIi&new=yes

Verder lichten we graag de kortingen toe die je krijgt bij het aanschaffen van boeken van de VU Boekhandel.

  • Je krijgt 5% korting indien je twee Nederlandse boeken koopt.
  • Je krijgt 10% korting op Nederlandse boeken als je je boeken online reserveert en ze op een later tijdstip bij de VuBoekhandel ophaalt.
  • Je krijgt 15% korting op de Engelse boeken.
  • Koop je tijdens de boekverkoop via Salus je boeken, dan krijg je hier 10% korting op omdat wij deze van tevoren al met reservering hebben besteld.

*Alle kortingen zijn alleen geldig indien de aankoop geen dubbele boeken bevat.

Instructies uitschrijving 2015-2016

Na het afronden van een academisch jaar mogen sommige van jullie zich BSc of MSc noemen. Het behalen van deze titel gaat vaak gepaard met het doorstromen naar de master of het vinden van een baan. Dit houdt in dat je misschien hebt gekozen voor een master aan een andere universiteit of dat je een baan hebt en niet meer aan de VU verbonden bent.

Omdat jullie aan het begin van jullie studie lid zijn geworden van Salus en een automatische incasso hebben getekend willen wij  jullie wijzen op het volgende: Jullie zijn zelf verantwoordelijk voor het stoppen van de automatische incasso en dienen de volgende stappen te ondernemen voor het stoppen van deze automatische incasso. De deadline voor uitschrijving van academisch 2014 – 2015 is al verstreken, het eerst volgende uitschrijfmoment is vóór aanvang van academisch 2015- 2016.

  1. Stuur een mail met als onderwerp uitschrijving naar commissarisintern@salusvu.nl . Opzeggingen naar alle andere mail adressen van Salus worden niet geaccepteerd en zullen ook niet verwerkt worden.
  1. Voorzie de mail van de volgende tekst:

Ik, naam van opzeggende partij, zeg mijn lidmaatschap per 1 september 2015 op. Ik wil wel/geen gebruik maken van het Alumnilidmaatschap*.

  1. Zodra je een ontvangst bevestiging heb ontvangen ben je uitgeschreven eerder niet. Heb je na 5 werkdagen nog geen ontvangst bevestiging mail je verzoek dan nogmaals naar commissarsintern@salusvu.nl.

Tot slot heel erg bedankt voor jullie lidmaatschap en aanwezigheid bij Salus! Succes met jullie verdere carrière.

Met vriendelijke groet,
Het bestuur van Studievereniging Salus

* Kosten voor het alumnilidmaatschap bedraagt eenmalig 10 euro en bestaat uit een jaarlijkse alumniborrel en het blijven ontvangen van de nieuwsflits.

De Bijlespartner zoekt een nieuwe collega!

 

De Bijlespartner zoekt een nieuwe collega

Ben jij nog op zoek naar bijbaan en vindt je lesgeven leuk? Wij zijn op zoek naar nieuwe docenten, vooral voor de Epidemiologie en Biostatistiek. Wat kan je zoal verwachten?

– Uitstekende verdiensten,
– Goed op je CV
– Flexibele tijden
– Professionele ontwikkeling
– Persoonlijke ontwikkeling

 Heb je interesse? Stuur dan je c.v. en motivatiebrief naar online@debijlespartner.nl of neem contact op via 06-44345142

Logo bijlespartner

HOE ZOU ONS ONDERWIJS ERUIT MOETEN ZIEN? ZATERDAG 25 OKTOBER, SYMPOSIUM ‘SCHOOL OF CIVILIZATION’

Niet alleen ouderen stellen vragen bij de constante stroom aan vernieuwingen, de overvolle klassen en de uitholling van het onderwijs in de afgelopen jaren. Ook een jonge generatie staat te trappelen om de invulling van ons onderwijs onder de loep te nemen.

Sywert van Lienden (1990), voormalig voorzitter van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren en oprichter van G500, Ariadne von Schirach (1979), schrijfster van het spraakmakende Der Tanz um die Lust, en Yoel Gamzou (1987), dirigent en winnaar van de ECF-Award, gaan in gesprek met gevestigd theatermaker Johan Simons en gevierd barokmusicus Jordi Savall over ons onderwijs en een vernieuwend cultuurideaal in de klas en collegebanken.

Discussieer mee in Amsterdam over ons onderwijs. Opgeven en informatie:

https://www.nexus-instituut.nl/nexus-activiteit/169-school-der-beschaving

image

Universiteit van Nederland

Heb je je statistiek colleges tot nu toe alleen nog maar als saai, vermoeiend en moeilijk ervaren? Kom dan nu naar het interessante college van Dr. Maurits Kaptein, waar hij de statistiek zal laten zien die terug te vinden is in het dagelijks leven. Kom naar het college in Club Air in Amsterdam.

Voor meer informatie, klik op de uitnodiging om deze te vergroten.

Screen Shot 2014-09-22 at 14.25.49

De Broekriem, vergroot je carrièrekansen.

Iedereen weet dat het de nodige moeite vergt om je academische diploma te behalen. Of je nou net begint, of al in de buurt komt van het behalen van dat papiertje, hoe zit het daarna? Want hoe je je baan gaat vinden en de kans op succes na sollicitatie vergroot, daar besteedt je opleiding meestal geen aandacht aan. Kom naar DeBroekriem en leer wat je tijdens je studie niet leerde: hoe je sneller een baan vindt! Volg gratis workshops over hoe je je cv en LinkedIn-profiel aantrekkelijk maakt, ontdek je kwaliteiten en leer hoe je je netwerk optimaal kunt inzetten en uitbreiden. Ook kun je een netwerkgesprek voeren met een professional! Op 19 september zijn we in de HMH Amsterdam. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.debroekriem.nl/ontour

DeBroekriem - flyer Amsterdam- 19 september-page-001

Vacature onderzoeksassistenten

Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP is op zoek naar studenten of pas afgestudeerden die in de maand oktober willen helpen tijdens een onderzoek. De vacature biedt een mooie kans om, naast je studie, alvast werkervaring op te doen en kennis te maken met sociaal wetenschappelijk onderzoek. Ben je geintresseerd? Neem dan contact op via avanbeurden@stap.nl of 030-6565043.

Voor meer informatie klik op onderstaande link:

Vacature onderzoeksassistenten

Afstudeeronderzoek QashFlow

 

Afstudeerstage “waarderingsmethoden in de Zorg”

In de zorg is er momenteel veel gaande. Ook op financieel gebied is deze sector onderhevig aan veranderingen. Eén van de veel besproken vraagstukken is de waardering van zorginstellingen. Enerzijds vanuit de aangescherpte richtlijnen voor de jaarverslaglegging, anderzijds voor de financiering. Welke methode moet hiervoor worden gebruikt, geeft dit de juiste waarde van de zorginstelling weer en welke alternatieven zijn er mogelijk? In dit onderzoek ga je je toespitsen op deze waarderingsmethoden.
Fase 1 van het onderzoek bestaat uit een literatuur- en veldonderzoek naar bestaande waarderingsmethoden. Welke methoden worden in andere sectoren veelvuldig gebruikt en wat kan de zorg hiervan leren/gebruiken? In fase 2 werk je de resultaten van fase 1 uit in een voorstel voor een nieuwe waarderingsmethode in de zorg. Doel- en vraagstelling zullen worden vastgesteld in samenwerking met QashFlow.
Het onderzoek zal resulteren in een onderzoeksverslag met daarin een voorstel voor een waarderingsmethode in de zorg. Het streven is dat Qashflow deze methode uiteindelijk in de praktijk toe gaat passen.

Klik op onderstaande link voor de volledige beschrijving:

Afstudeeronderzoek QashFlow