Laatste nieuws

Agenda

  • 26 september 2014
    Zorgtalent 2014
  • 19 september 2014
    Commissielunch
  • 17 september 2014
    Salus Borrel
 
 
13
sep

De Broekriem, vergroot je carrièrekansen.

Iedereen weet dat het de nodige moeite vergt om je academische diploma te behalen. Of je nou net begint, of al in de buurt komt van het behalen van dat papiertje, hoe zit het daarna? Want hoe je je baan gaat vinden en de kans op succes na sollicitatie vergroot, daar besteedt je opleiding meestal geen aandacht aan. Kom naar DeBroekriem en leer wat je tijdens je studie niet leerde: hoe je sneller een baan vindt! Volg gratis workshops over hoe je je cv en LinkedIn-profiel aantrekkelijk maakt, ontdek je kwaliteiten en leer hoe je je netwerk optimaal kunt inzetten en uitbreiden. Ook kun je een netwerkgesprek voeren met een professional! Op 19 september zijn we in de HMH Amsterdam. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.debroekriem.nl/ontour

DeBroekriem - flyer Amsterdam- 19 september-page-001

18
aug

Vacature onderzoeksassistenten

Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP is op zoek naar studenten of pas afgestudeerden die in de maand oktober willen helpen tijdens een onderzoek. De vacature biedt een mooie kans om, naast je studie, alvast werkervaring op te doen en kennis te maken met sociaal wetenschappelijk onderzoek. Ben je geintresseerd? Neem dan contact op via avanbeurden@stap.nl of 030-6565043.

Voor meer informatie klik op onderstaande link:

Vacature onderzoeksassistenten

05
aug

Afstudeeronderzoek QashFlow

 

Afstudeerstage “waarderingsmethoden in de Zorg”

In de zorg is er momenteel veel gaande. Ook op financieel gebied is deze sector onderhevig aan veranderingen. Eén van de veel besproken vraagstukken is de waardering van zorginstellingen. Enerzijds vanuit de aangescherpte richtlijnen voor de jaarverslaglegging, anderzijds voor de financiering. Welke methode moet hiervoor worden gebruikt, geeft dit de juiste waarde van de zorginstelling weer en welke alternatieven zijn er mogelijk? In dit onderzoek ga je je toespitsen op deze waarderingsmethoden.
Fase 1 van het onderzoek bestaat uit een literatuur- en veldonderzoek naar bestaande waarderingsmethoden. Welke methoden worden in andere sectoren veelvuldig gebruikt en wat kan de zorg hiervan leren/gebruiken? In fase 2 werk je de resultaten van fase 1 uit in een voorstel voor een nieuwe waarderingsmethode in de zorg. Doel- en vraagstelling zullen worden vastgesteld in samenwerking met QashFlow.
Het onderzoek zal resulteren in een onderzoeksverslag met daarin een voorstel voor een waarderingsmethode in de zorg. Het streven is dat Qashflow deze methode uiteindelijk in de praktijk toe gaat passen.

Klik op onderstaande link voor de volledige beschrijving:

Afstudeeronderzoek QashFlow

 

 

04
jun

Herkansing Epidemiologie en Biostatistiek 2

Heb jij Epidemiologie en Biostatistiek 2 niet gehaald, en wil je zeker weten met een gerust gevoel de zomer in?

Meld je dan aan voor de bijlessen van Salus. Aanmelden kan via www.debijlespartner.nl/salus.

Wacht niet te lang, want vol is vol!

salus

02
jun

ZORGTALENT 2014

Word jij het Zorgtalent 2014 van Nederland?

Op vrijdag 26 september 2014 organiseert Careffect, in samenwerking met Salus (Amsterdam), FBMG (Rotterdam), MSV Santé (Maastricht) en Sirius (Enschede) het evenement Zorgtalent 2014 van Nederland.

De dag van het evenement bestaat uit twee delen. ’s Ochtends wordt er in teamverband per studievereniging een casus uitgewerkt die je in het werk als consultant tegen zou kunnen komen. Deze casus wordt aan het eind van de ochtend gepresenteerd aan een vakjury die bestaat uit bestuurders en managers uit het werkveld. De vereniging met de beste uitwerking van de casus wint een wisselbokaal en een sponsorcontract bij Careffect. In de middag wordt er individueel een tweede casus uitgewerkt en gepresenteerd. De winnaar van deze tweede casus wint de titel Zorgtalent 2014 van Nederland en een traineeship bij Careffect.

Daarnaast krijg je de mogelijkheid om in contact te treden met andere high potentials uit andere steden. De zorgsector is maar een kleine wereld en een uitbreiding van je netwerk kan erg handig blijken in de toekomst.

De deelnemers die wij zoeken zijn (bijna) afgestudeerde studenten met een affiniteit voor beleid en management in de zorgsector. Bij meer dan vijf aanmeldingen per studievereniging zal er een selectie plaatsvinden op o.a. motivatie.

Lijkt het jou leuk om casussen uit te werken die voorkomen in de dagelijkse praktijk van consultants, je netwerk uit te breiden en te strijden voor de titel Zorgtalent 2014. Schrijf je dan nu in via www.hetzorgtalent.nl

 

Volg Careffect op Facebook en Twitter om updates te krijgen over het evenement.

02
jun

Zomeractie Sportcentrum

De hele zomer onbeperkt sporten voor €30,-

Deze zomer onbeperkt sporten voor maar €30,- (studenten) of €50,- (overig). Koop je zomerabonnement nu!

flyerzomeractieA5nieuw

24
apr

SALUS zoekt Bestuur ’14-’15

Tijd gaat snel en het einde van het jaar is inmiddels in zicht. Dit betekent dat Studievereniging Salus op zoek is naar haar negende bestuur voor het academische jaar ’14/’15! Wil jij het huidige bestuur opvolgen en veel ervaring op doen in… een bestuurlijke functie? Meld je dan snel aan! De sollicitaties zijn vanaf vandaag officieel geopend. Mail voor 1 mei je motivatie + CV naar bestuur@salusvu.nl en wij zullen dan contact met je opnemen. Voor vragen of een informatiepakket kan je ook mailen of loop even langs de Saluskamer!
g
09
apr

Student Research Conference

Bacheloronderzoek afgerond? Doe mee met de Student Research Conference 2014!

Een keer zien hoe het eraan toe gaat op een echte wetenschappelijke conferentie? Heb je recentelijk (minder dan twee jaar gelden) je bacheloronderzoek afgerond, of verwacht je dit voor 7 juli te doen? En wil jij de Student Research Award 2014, de prijs voor het beste bacheloronderzoek van Nederland en Vlaanderen, winnen?

Schrijf je dan in voor de Student Research Conference 2014!

De Student Research Conference (SRC) is een conferentie voor studenten van Nederlandse en Vlaamse universiteiten en hogescholen. De SRC vindt dit jaar plaats op 26 november aan de TU Delft. Wil jij jouw onderzoek presenteren tijdens een echte academische conferentie én kans maken op de Award? Dien dan je onderzoek in vóór 7 juli.

Ga naar www.vsnu.nl/src voor meer informatie over hoe je kunt deelnemen.

 

 

 

 

07
apr

Beste leden,

In het centrum van Amsterdam is er een permanente expositie geopend met de naam Body Worlds: The Happiness Project. Met meer dan 200 anatomische apparaten van echte menselijke lichamen is de tentoonstelling wereldwijd door meer dan 40 miljoen mensen bezocht. Op 16 april zal Salus ook een bezoekje brengen en jij kan mee!

Voor een ontzettend goedkope prijs van maar liefst €5,- kunnen jullie die woensdagmiddag met ons de anatomische apparaten bezichtigen. We verzamelen om 15.45 in de Saluskamer of we zien je om 16.30 op de damrak 66 bij de tentoonstelling zelf. Opgeven kan in de Saluskamer.

Na de tentoonstelling kunnen jullie mee een hapje eten bij café de Raedt en voor degenen die mee zijn gegaan: jullie krijgen een gratis drankje van ons bij de borrel!

Kortom, voor €5,- heb jij al een kaartje voor Body Worlds en een gratis drankje bij de maandelijkse borrel. Geef je snel op, want vol=vol!

Liefs,
Bestuur ’13-’14

bodyw

27
mrt

VU Olympiad

De Olympische Spelen zijn afgelopen, maar de VU gaat verder met de OLYMPIAD. Betreed op 24 april 2014 zelf de hoogste trede en word de beste VU-sporter van 2014!

 

COMPETITIVE SPORTS | 09.00 – 17.00 | Campus en omgeving 
Voor de echte sportieve student en medewerker bieden we diverse competities en wedstrijden aan, waaronder voetbal, tennis, beachvolleybal, hardlopen, roeien en schaken.

 

WORKSHOPS | 09.00 – 17.00 | Campus en omgeving  
Houd je van meer uitdaging? Doe dan mee aan één van de vele bijzondere clinics, zoals duiken, klimmen, roeien op de Bosbaan, schermen, spinning, rolstoelbasketball en als klap op de vuurpijl: tokkelen vanaf de 15de etage het Hoofdgebouw!

 

SPORT SEMINARS | 10.00 – 14.00 | Agora 4 
Ontdek de wereld achter het sporten tijdens één van de academische sportseminars. Er is een seminar over de klapschaats, over hoe een penalty genomen moet worden, maar ook over serieuze kwesties zoals sport & mensenrechten.

 

SPORT EXHIBITION | 12.00 – 16.00 | Campus 
Deze tentoonstelling is opgezet door de Faculteit Bewegingswetenschappen. Wetenschappers laten door middel van opstellingen zien wat voor onderzoek er gedaan wordt ten behoeve van de sportwereld.

 

VU HOLLAND HOUSE | 17.00 – 23.00 | Campusplein 
Een sportieve dag kan niet zonder huldiging en feest in ons eigen VU Holland House. Met DJ’s als Olympisch sporter Dennis v/d Geest, Gregor Salto en cover band Driven gaat het dak er af. Toegang tot de feesttent kost slechts €2,50, maaltijd en een drankje inbegrepen (The Basket).

 

Meer weten? ga naar www.vu.nl/vunet/olympiad