Laatste nieuws

Agenda

  • 26 september 2014
    Zorgtalent 2014
 
 
18
aug

Vacature onderzoeksassistenten

Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP is op zoek naar studenten of pas afgestudeerden die in de maand oktober willen helpen tijdens een onderzoek. De vacature biedt een mooie kans om, naast je studie, alvast werkervaring op te doen en kennis te maken met sociaal wetenschappelijk onderzoek. Ben je geintresseerd? Neem dan contact op via avanbeurden@stap.nl of 030-6565043.

Voor meer informatie klik op onderstaande link:

Vacature onderzoeksassistenten

05
aug

Afstudeeronderzoek QashFlow

 

Afstudeerstage “waarderingsmethoden in de Zorg”

In de zorg is er momenteel veel gaande. Ook op financieel gebied is deze sector onderhevig aan veranderingen. Eén van de veel besproken vraagstukken is de waardering van zorginstellingen. Enerzijds vanuit de aangescherpte richtlijnen voor de jaarverslaglegging, anderzijds voor de financiering. Welke methode moet hiervoor worden gebruikt, geeft dit de juiste waarde van de zorginstelling weer en welke alternatieven zijn er mogelijk? In dit onderzoek ga je je toespitsen op deze waarderingsmethoden.
Fase 1 van het onderzoek bestaat uit een literatuur- en veldonderzoek naar bestaande waarderingsmethoden. Welke methoden worden in andere sectoren veelvuldig gebruikt en wat kan de zorg hiervan leren/gebruiken? In fase 2 werk je de resultaten van fase 1 uit in een voorstel voor een nieuwe waarderingsmethode in de zorg. Doel- en vraagstelling zullen worden vastgesteld in samenwerking met QashFlow.
Het onderzoek zal resulteren in een onderzoeksverslag met daarin een voorstel voor een waarderingsmethode in de zorg. Het streven is dat Qashflow deze methode uiteindelijk in de praktijk toe gaat passen.

Klik op onderstaande link voor de volledige beschrijving:

Afstudeeronderzoek QashFlow

 

 

04
jun

Herkansing Epidemiologie en Biostatistiek 2

Heb jij Epidemiologie en Biostatistiek 2 niet gehaald, en wil je zeker weten met een gerust gevoel de zomer in?

Meld je dan aan voor de bijlessen van Salus. Aanmelden kan via www.debijlespartner.nl/salus.

Wacht niet te lang, want vol is vol!

salus

02
jun

ZORGTALENT 2014

Word jij het Zorgtalent 2014 van Nederland?

Op vrijdag 26 september 2014 organiseert Careffect, in samenwerking met Salus (Amsterdam), FBMG (Rotterdam), MSV Santé (Maastricht) en Sirius (Enschede) het evenement Zorgtalent 2014 van Nederland.

De dag van het evenement bestaat uit twee delen. ’s Ochtends wordt er in teamverband per studievereniging een casus uitgewerkt die je in het werk als consultant tegen zou kunnen komen. Deze casus wordt aan het eind van de ochtend gepresenteerd aan een vakjury die bestaat uit bestuurders en managers uit het werkveld. De vereniging met de beste uitwerking van de casus wint een wisselbokaal en een sponsorcontract bij Careffect. In de middag wordt er individueel een tweede casus uitgewerkt en gepresenteerd. De winnaar van deze tweede casus wint de titel Zorgtalent 2014 van Nederland en een traineeship bij Careffect.

Daarnaast krijg je de mogelijkheid om in contact te treden met andere high potentials uit andere steden. De zorgsector is maar een kleine wereld en een uitbreiding van je netwerk kan erg handig blijken in de toekomst.

De deelnemers die wij zoeken zijn (bijna) afgestudeerde studenten met een affiniteit voor beleid en management in de zorgsector. Bij meer dan vijf aanmeldingen per studievereniging zal er een selectie plaatsvinden op o.a. motivatie.

Lijkt het jou leuk om casussen uit te werken die voorkomen in de dagelijkse praktijk van consultants, je netwerk uit te breiden en te strijden voor de titel Zorgtalent 2014. Schrijf je dan nu in via www.hetzorgtalent.nl

 

Volg Careffect op Facebook en Twitter om updates te krijgen over het evenement.

02
jun

Zomeractie Sportcentrum

De hele zomer onbeperkt sporten voor €30,-

Deze zomer onbeperkt sporten voor maar €30,- (studenten) of €50,- (overig). Koop je zomerabonnement nu!

flyerzomeractieA5nieuw

24
apr

SALUS zoekt Bestuur ’14-’15

Tijd gaat snel en het einde van het jaar is inmiddels in zicht. Dit betekent dat Studievereniging Salus op zoek is naar haar negende bestuur voor het academische jaar ’14/’15! Wil jij het huidige bestuur opvolgen en veel ervaring op doen in… een bestuurlijke functie? Meld je dan snel aan! De sollicitaties zijn vanaf vandaag officieel geopend. Mail voor 1 mei je motivatie + CV naar bestuur@salusvu.nl en wij zullen dan contact met je opnemen. Voor vragen of een informatiepakket kan je ook mailen of loop even langs de Saluskamer!
g
09
apr

Student Research Conference

Bacheloronderzoek afgerond? Doe mee met de Student Research Conference 2014!

Een keer zien hoe het eraan toe gaat op een echte wetenschappelijke conferentie? Heb je recentelijk (minder dan twee jaar gelden) je bacheloronderzoek afgerond, of verwacht je dit voor 7 juli te doen? En wil jij de Student Research Award 2014, de prijs voor het beste bacheloronderzoek van Nederland en Vlaanderen, winnen?

Schrijf je dan in voor de Student Research Conference 2014!

De Student Research Conference (SRC) is een conferentie voor studenten van Nederlandse en Vlaamse universiteiten en hogescholen. De SRC vindt dit jaar plaats op 26 november aan de TU Delft. Wil jij jouw onderzoek presenteren tijdens een echte academische conferentie én kans maken op de Award? Dien dan je onderzoek in vóór 7 juli.

Ga naar www.vsnu.nl/src voor meer informatie over hoe je kunt deelnemen.

 

 

 

 

07
apr

Beste leden,

In het centrum van Amsterdam is er een permanente expositie geopend met de naam Body Worlds: The Happiness Project. Met meer dan 200 anatomische apparaten van echte menselijke lichamen is de tentoonstelling wereldwijd door meer dan 40 miljoen mensen bezocht. Op 16 april zal Salus ook een bezoekje brengen en jij kan mee!

Voor een ontzettend goedkope prijs van maar liefst €5,- kunnen jullie die woensdagmiddag met ons de anatomische apparaten bezichtigen. We verzamelen om 15.45 in de Saluskamer of we zien je om 16.30 op de damrak 66 bij de tentoonstelling zelf. Opgeven kan in de Saluskamer.

Na de tentoonstelling kunnen jullie mee een hapje eten bij café de Raedt en voor degenen die mee zijn gegaan: jullie krijgen een gratis drankje van ons bij de borrel!

Kortom, voor €5,- heb jij al een kaartje voor Body Worlds en een gratis drankje bij de maandelijkse borrel. Geef je snel op, want vol=vol!

Liefs,
Bestuur ’13-’14

bodyw

27
mrt

VU Olympiad

De Olympische Spelen zijn afgelopen, maar de VU gaat verder met de OLYMPIAD. Betreed op 24 april 2014 zelf de hoogste trede en word de beste VU-sporter van 2014!

 

COMPETITIVE SPORTS | 09.00 – 17.00 | Campus en omgeving 
Voor de echte sportieve student en medewerker bieden we diverse competities en wedstrijden aan, waaronder voetbal, tennis, beachvolleybal, hardlopen, roeien en schaken.

 

WORKSHOPS | 09.00 – 17.00 | Campus en omgeving  
Houd je van meer uitdaging? Doe dan mee aan één van de vele bijzondere clinics, zoals duiken, klimmen, roeien op de Bosbaan, schermen, spinning, rolstoelbasketball en als klap op de vuurpijl: tokkelen vanaf de 15de etage het Hoofdgebouw!

 

SPORT SEMINARS | 10.00 – 14.00 | Agora 4 
Ontdek de wereld achter het sporten tijdens één van de academische sportseminars. Er is een seminar over de klapschaats, over hoe een penalty genomen moet worden, maar ook over serieuze kwesties zoals sport & mensenrechten.

 

SPORT EXHIBITION | 12.00 – 16.00 | Campus 
Deze tentoonstelling is opgezet door de Faculteit Bewegingswetenschappen. Wetenschappers laten door middel van opstellingen zien wat voor onderzoek er gedaan wordt ten behoeve van de sportwereld.

 

VU HOLLAND HOUSE | 17.00 – 23.00 | Campusplein 
Een sportieve dag kan niet zonder huldiging en feest in ons eigen VU Holland House. Met DJ’s als Olympisch sporter Dennis v/d Geest, Gregor Salto en cover band Driven gaat het dak er af. Toegang tot de feesttent kost slechts €2,50, maaltijd en een drankje inbegrepen (The Basket).

 

Meer weten? ga naar www.vu.nl/vunet/olympiad

25
mrt

CGA 2014

Let op! De Carrièredag Gezondheidswetenschappen komt eraan, reserveer 14 mei in je agenda!. Ga naar de site om een voorinschrijving te doen!

Onderstaande bedrijven zullen aanwezig zijn op de CGA 2014:

Active Living
Active Living
Al bijna twee decennia richt Active Living Papendal zich op het begeleiden van organisaties en hun medewerkers die willen komen tot een gezondere leefstijl. Alle medewerkers van Active Living zijn dagelijks actief bij het helpen van klanten bij het ontwikkelen van gezonde initiatieven.
VU
Athena Institute
Het Athena Institute for Research on Innovation and Communication in the Health and Life Sciences richt zich op het bestuderen van ‘systeemtransities’, ofwel veranderingen in organisaties en de samenleving. Het onderzoek van Athena wordt uitgevoerd in samenwerking met overheidsinstanties, zorginstellingen, farmaceutische industrie en andere organisaties uit de samenleving, zowel nationaal als internationaal.
CBO
Centraal BegeleidingsOrgaan (CBO)
Gezondheid en zorg zijn onze passies, verbeteren is ons vak. Vanuit die visie delen ruim 30 Adviseurs, met diverse wetenschappelijke achtergronden hun professionele passie. Dit doen wij door middel van begeleidings-, scholings, innovatie, en toetsingstrajecten waarbij we de sector inspireren tot aantoonbare blijvende én excellente verbeteringen in de zorg.
CBS
Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS)
Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) kan niet los worden gezien van de Overheid. Door hun bijzondere positie heerst er een speciale werksfeer. De ruim 2000 medewerkers hebben een zeer diverse achtergrond als het gaat om studierichtingen en loopbaanstappen. Belangrijk voor het CBS is dat Nederland wordt bestuurd op basis van goede argumenten, argumenten waarvoor het CBS informatie levert. Werken bij het CBS is een aangename mix van werken bij de Overheid, ruimte voor een vrij en academisch denkklimaat maar ook van de ontwikkelingen van de maatschappij die zij op de voet volgen.
logo-blauw-payoff-nederlands
ChipSoft
ChipSoft is een innovatief Nederlands softwarehuis en marktleider op het gebied van zorg- informatiesystemen en elektronische patiëntendossiers. Begonnen in 1986, leveren we vandaag de dag met ruim 300 medewerkers dagelijks topproducten en –service aan zorginstellingen in binnen- en buitenland. Wij ontwikkelen al onze oplossingen zelf op basis van de nieuwste technieken. Hierdoor zijn we in staat snel vooruit te lopen en adequaat in te springen op veranderingen binnen de zorgsector. Ook buiten de landsgrenzen zijn we inmiddels actief en hebben zorginstellingen onze oplossingen succesvol in productie. Vanwege de internationalisering is in 2013 is besloten om de nieuwste versie een internationale naam te geven: HiX; Healthcare Information eXchange.
EMGO
EMGO+ Institute for Health and Care Research
The EMGO+ Institute for Health and Care Research (EMGO+) is one of the interfaculty research institutes of the VU University Medical Center Amsterdam and the VU University Amsterdam. In EMGO+ researchers from three faculties (the VU University Medical Center, the Faculty of Psychology and Education, and the Department of Health Sciences from the Faulty of Earth and Life Sciences) have joined forces, aiming to further improve public and occupational health, primary care, rehabilitation and long-term care, by means of multi and interdisciplinary research.
Gemeente Utrecht
Gemeente Utrecht
De afdeling Volksgezondheid van de Gemeente Utrecht ontwikkelt het Utrechtse gezondheidsbeleid en zorgt voor de uitvoering. Gemeente Utrecht wil bereiken dat Utrechters zich gezond voelen, gezond zijn en gezond blijven.
nictiz-beeldmerk
Nictiz
Nictiz streeft naar betere zorg door betere informatie. Wij ondersteunen het zorgveld bij het benutten van ICT om de kwaliteit van en efficiëntie binnen de zorg te verbeteren. Nictiz is het expertisecentrum voor eHealth en ICT in de zorg en geeft invulling aan deze rol door het bevorderen van standaardisatie en het delen van kennis.
p5com-logo-nieuw-hoge-resolutie-standaard_1
P5COM
P5COM is een onderneming die zich bezig houdt met resultaatverbetering in de breedste zin van het woord. De kern van de activiteiten richt zich op het verbeteren van bedrijfsprocessen bij middelgrote en grote organisaties en het laten groeien van mensen in deze organisaties door hun talenten en gedrevenheid te stimuleren. Wij bouwen samen met onze opdrachtgevers uit industrie, dienstverlening en gezondheidszorg aan schitterende organisaties om de uitdagingen van deze tijd met bravoure aan te kunnen.
RIVM
RIVM CIb
Het RIVM speelt een belangrijke rol in de preventie en bestrijding van infectieziekten. Vrijwel alle activiteiten op dit gebied zijn gebundeld in het Centrum Infectieziektebestrijding (CIb). Het CIb is regisseur in de keten van de bestrijding en vormt een brug tussen wetenschap, beleid en praktijk. Het CIb maakt gebruik van bestaande expertise door (internationaal) samen te werken met universitaire onderzoekscentra, professionals en andere relevante organisaties.
Studelta
Studelta
Studelta is een talentenorganisatie die ambitieuze studenten en starters bemiddelt naar studiegerelateerd werk. Zij bieden deze talenten vaste functies of tijdelijke opdrachten binnen de segmenten Zorg, Profit, Onderwijs en Overheid in heel Nederland. HBO’ers en Academici vanaf het derde studiejaar en starters met maximaal twee jaar werkervaring komen hiervoor in aanmerking.
1-1_logo_ZonMw
ZonMw
Grieppandemieën, vergrijzing, problemen in de jeugdzorg; de maatschappij krijgt voortdurend te maken met nieuwe uitdagingen. Deze uitdagingen gaan niet alleen over ‘nieuwe’ ziekten maar ook over de organisatie van zorg. Daarnaast produceren onderzoekers een stroom van nieuwe inzichten en technologieën. Hoe kunnen we al deze nieuwe kennis het beste toepassen in de dagelijks zorgpraktijk? ZonMw zorgt dat er antwoorden op dergelijke vragen komen zodat de gezondheidszorg en het welzijnsveld voortdurend kunnen innoveren. ZonMw financiert onderzoek en is een aanjager van het toepassen van deze nieuwe kennis. Op die manier is ZonMw intermediair tussen beleid, onderzoek en praktijk.

Overige sponsoren:

logo_alpro
Alpro
Alpro is een bedrijf met een visie. Een visie van een wereld waarin we meer plantaardig eten. Dat is gezond, duurzaam en beter voor de planeet.
ntvg-volledig-logo
NTvG
De Vereniging Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde geeft sinds 1857 wekelijks het Nederlandse Tijdschrift voor Geneeskunde (NTvG) uit.
logo_sodexo3
Sodexo
Welkom op de kwaliteitscampus! Studenten en leerlingen een fantastische tijd bezorgen. En werken aan een onderwijsinstelling die efficiënt wordt gerund, mét aandacht voor duurzaamheid. Sodexo Education verenigt dit in een uitgebreid serviceconcept. Voor universiteiten én hogescholen.
logo_qompas
Qompas
Qompas is specialist op het gebied van studiekeuze, carrièrekeuze en loopbaanbegeleiding.